top of page

Nieuws, werk in uitvoering, in ontwikkeling

                            

het eiland

Per 01-08-2021 gaat Frank Willems Architecten verder onder de naam:

Level of Detail Architecten - LoD-Architecten.nl

Onze adresgegevens zijn ongewijzigd.

Binnenkort informeren wij u over deze nieuwe stap voor ons bureau. info@lod-architecten.nl

Verbouwing Winkelpand, Hengelo

In Hengelo (Ov) vindt aan de Markt de conversie plaats van de voormalige C&A naar een geheel up-to-date winkel- en woonpand. Nadat de C&A vertrok uit het pand is er door Frank Willems Architecten uit Nijmegen een plan gemaakt om het pand, wat nog steeds in bezit is van de familie Kuipers die het ook gebouwd heeft in 1952, om te vormen tot winkels op de beganegrond en 6 ruime appartementen op de verdiepingen. Het pand heeft in de loop van de tijd z’n kracht verloren door het dichtzetten van de kozijnen op de verdieping en het omtimmeren van de slanke betonluifel. Bij deze herbestemming van het voormalige winkelpand wordt het gehele betonskelet, inclusief de kenmerkende betonnen luifel en de betonnen kaders hergebruikt. De straatgevels langs de Telgen en de Markt zijn in een slechte technische staat, en zullen opnieuw opgetrokken worden, waarbij de oorspronkelijke uitstraling zo dicht mogelijk benaderd zal worden, maar dan wel conform de huidige technische en bouwfysische eisen, zodat een nieuwe duurzame gevel ontstaat die weer een hele tijd meekan.

Aan de achterzijde zal een lichtgewicht uitbreiding plaatsvinden voor de realisatie van de appartementen.
Technisch zullen de appartementen voldoen aan de hedendaagse eisen, en zullen onder andere gasloos verwarmd worden middels infrarood-panelen.

Het plan is ontworpen door Frank Willems Architecten uit Nijmegen, en in bouwteam uitgewerkt samen met Mulder Aannemersbedrijf uit Beckum/ Hengelo Ov, Installatiebedrijf Ten Dam B.V. uit Delden en Lucassen bouwconstructies uit Hengelo.

Verbouwing woonhuis, Nijmegen
In opdracht van: Particulier
Nieuwbouw Orangerie, Nijmegen
In opdracht van: Particulier
Nieuwbouw dubbel woonhuis, Voorst
Erftransformatie te Voorst. Het betreft een functieverandering van het voormalige varkensbedrijf. De voormalige stallen zullen plaats maken voor twee woningen in één woongebouw
In opdracht van: Particulier
Verbouwing woonhuis
In opdracht van: Particulier
Verbouwing woonhuis Berg en Dalseweg, Nijmegen
Uitbreiding van een vrijstaande woning aan de achterzijde met een woonkeuken.

In opdracht van: Particulier

Haaksbergen
De Smitterijhof, Haaksbergen

Aan de rand van Haaksbergen wordt op een prachtige locatie "de Smitterijhof" gerealiseerd. Het plan betreft 6 patiobungalows gelegen in het groen. 

presentatie.

In uitvoering.

Bouwbedrijf Te Woerd, Neede www.tewoerd.nl

bottom of page