top of page

Woningbouw

Nieuwbouw Woonhuis, Nijmegen

Opdrachtgever: particulier

De Waaier
Nieuwbouw woning De Waaier, Nijmegen Noord

Voor een kavel in plan Waaijenstein hebben wij een woning ontworpen.

In opdracht van: Particulier

Villa Sterappel, Lent

In de Nijmeegse wijk Vossenpels (onderdeel vanplantjevlag.nl ) is een bijzondere groepswoning. gebouwd. Villa Sterappel is een kleinschalige woongroep met negen zelfstandige wooneenheden, een gezamelijke woon/werkruimte en een ruime gezamenlijke binnentuin.

www.talis.nl/over-talis/nieuwsoverzicht/nieuwsberichten-tonen-op-pagina/villa-sterappel-derde-woongemeenschap-voor-talis-in-waalsprong-.htm

Opdrachtgever: Talis

Aannemer: Aannemersbedrijf Cuppens

"Het Eiland van Laauwik", Lent

Voor de locatie "Het Eiland van Laauwik" te Lent hebben wij een appartementencomplex ontworpen met 26 appartementen.

In uitvoering.

In opdracht van: Trebbe Wonen b.v.

Appartementencomplex Villa Mes, Wijchen

Op een voormalig fabrieksterrein aan de achterzijde van het station te Wijchen hebben wij een ontwerp gemaakt voor een woongebouw met een differentiatie in woningtypes. Om het probleem van het spoorweggeluid op te lossen hebben wij een wintertuin ontworpen die als geluidsbuffer de woningen afschermt. De woningen zijn voor verschillende doelgroepen, zowel koop- en huurappartementen.

Opdrachtgever: Belin Projectontwikkeling

Prins Maurits, Nijmegen

We hebben huurwoningen ontworpen in verschillende types die zich aan de Prins Mauritssingel min of meer als individuele woningen manifesteren. Op de hoek een appartementen- gebouw met op de eerste verdieping zorgappartementen en op de overige bouwlagen huur- appartementen. Aan de Vrouwe Udasingel zijn grondgebonden woningen gesitueerd met een eenduidigere uitstraling. In het achtergelegen bied zijn woningen ontworpen in de sfeer van een tuindorp.

Opdrachtgever: Talis

Neede
3 Woningen, Neede
Op een unieke locatie in het centrum van Neede is door ons een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de herverkaveling van een groot terrein in drie kavels. Iedere kavel is bebouwd met een eigentijdse herkenbare, woning.
Opdrachtgever: particulier
7heuvelen
De Regenboog, Beuningen

In plan De Regenboog – vernoemd naar de voormalige basisschool – zijn 12 appartementen

(aan de zijde van de Schoolstraat) en een tweekapper (aan de Dorpssingel) gerealiseerd.

In opdracht van: Jansen Bouwontwikkeling, Wijchen

Makelaar: Hans Janssen Garantiemakelaars

Woonhuis met paardenstal Zeven Heuvelenweg, Berg en Dal

Op een prachtig gelegen locatie met uitzicht op de glooiende velden van Berg en Dal is op de plek van een bestaand woonhuis een geheel nieuwe villa inclusief paardenstal ontworpen en gebouwd.

Opdrachtgever: particulier

Elbers
Nieuwbouw Woonhuis, Lent Nijmegen

In het gebied Plant je Vlag te Lent zijn we bezig met de bouw van een vrijstaande woning.

Opdrachtgever: particulier

gaardenhage
Woonhuis Gaardenhage, Arnhem

Opdrachtgever: particulier

Artikel Tijdschrift Excellent herfst 2012

tuinpaviljoen
Tuinpaviljoen Hatertseveldweg, Nijmegen

Het tuinpaviljoen is ontworpen voor het gebruik als muziekstudio en als tuinkamer.
Het bestaat uit een grote kamer die dienst doet als muziekstudio daarnaast is er een fietsenberging in het paviljoen opgenomen.
Het paviljoen is voorzien van een zeer goede geluids- en warmte isolatie, op het dak liggen zonnepanelen en sedumdakbedekking.

Opdrachtgever: particulier

Vorden
Seniorenwoningen, Vorden

In een bestaande jaren zestig woonwijk met monotoon vormgegeven woningen is een ‛nieuwe start‛ gemaakt, zowel in woonkwaliteit als in architectuur. Voor de materialisering is gekozen voor duurzame, onderhoudsarme materialen. De basis van de woningen bestaat uit donker metselwerk met houten kozijnen, de daken zijn bekleed met natuurleien. Alle goten, dakranden en dakkapellen zijn uitgevoerd in zink.

Opdrachtgever: ProWonen

Elst
Woonhuis, Elst

Opdrachtgever: particulier

lichtenvoorde
Seniorenwoningen, Lichtenvoorde

In een jaren zestig woonwijk in Lichtenvoorde zijn op de locatie van vijftien verouderde bejaardenwoningen dertien luxe woningen voor jonge senioren gerealiseerd. Door de massaopbouw en de materialisatie is een totaalbeeld ontstaan met een eigentijdse uitstraling. De woningen zijn als geschakelde twee onder één kap ontwikkeld, zodat parkeren op eigen terrein gerealiseerd kon worden.

opdrachtgever: ProWonen

enschede
Woonhuis, Enschede

Opdrachtgever: particulier

Wilp
Zorgappartementen, Wilp

Het ontwerp betreft twee gebouwen voor ieder 12 cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag met algemene voorzieningen welke gelegen zijn in de centrale hal. Het dak over de centrale hal is gebogen en ontstaat aan de zuidzijde vanuit het landschap. Het dak is voorzien van sedum begroeiing, hetgeen de plaatsing van de gebouwen in het landschap versterkt.

Opdrachtgever: stichting Zozijn

Plant je vlag
Nieuwbouw Woonhuizen, Lent  Nijmegen

In het gebied Plant je Vlag te Lent hebben wij samen met Bouwbedrijf Meuwsen verschillende vrijstaande woningen gebouwd.

Opdrachtgever: particulier

centrumplan groesbeek
Centrumplan, Groesbeek

Het centrumplan van Groesbeek is gerealiseerd op een prachtige locatie gelegen aan de Dorpsstraat en grenzend aan het Marktplein. Het appartementencomplex Beekzicht is ontworpen door ons bureau. Op de begane grond bevinden zich winkels en commerciële ruimten. Onder het complex is de parkeerkelder voor bezoekers en bewoners gelegen.

Het totale centrumplan is ontwikkeld door Adriaan van Erk Ontwikkeling.

Nijland
Woningen Het Nijland, Oosterhout

IbbN
IbbN,  Ik bouw betaalbaar Nijmegen "Vossenpels" Lent  
                                                            

Wij hebben in samenwerking met Bouwbedrijf Meuwsen woningen ontworpen voor het bouwboek IbbN, een initiatief van de Gemeente Nijmegen om ook het bouwen van een eigen huis mogelijk te maken voor mensen die anders alleen in aanmerking komen voor een huurwoning.  Door de toekomstige eigenaar kan gekozen worden uit verschillende ontworpen gevels en plattegronden, de grote woningen met een dakterras hebben een gebruiksoppervlakte van ruim 130 m2. De woningen zonder dakterras hebben een oppervlakte van ruim 145 m2.

Remco Dekker heeft gekozen voor het ontwerp van Frank Willems Architecten.

http://content.omroep.nl/omroepgelderland/items/video/2013/08/NWS_Eigen_huis_bouwen_makkelijker.mp4

bottom of page